Dit jaar is gekozen voor ....

Stichting tot behoud museumhaven Spakenburg

Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg zet zich in voor een levende haven en promoot het belang van het behoud van de Bottervloot, de Scheepstimmerwerf en de Rode Loods. Het historische hart van Spakenburg is al eeuwenlang een unieke kern van grote culturele waarde en met grote toeristische aantrekkingskracht.. Er is echter actie geboden voor het te laat is: van de ooit meer dan 200 authentieke vissersschepen liggen er nu nog zo’n 30 in de Museumhaven. Veel van de schippers/ eigenaren zijn nu op een leeftijd gekomen, dat het varen en het onderhoud te zwaar zijn geworden. Sommigen hebben hun pensioen in het schip zitten. Momenteel liggen er al 7 schepen te koop. Stel dat ze verkocht worden naar een andere plaats dan Spakenburg…. Er zijn er ook die met meerdere liefhebbers hun schip in een eigen stichting ondergebracht hebben. Maar niet iedereen is dit gelukt. Daarom is in 2017 de SBMS opgericht: zij wil een helpende hand bieden om dit prachtige erfgoed voor het nageslacht en de toekomst te behouden. Er is een

Museumhavenfonds waaruit diverse aankoop- en onderhoudsactiviteiten gefinancierd worden. De SBMS heeft de ANBI status: dit maakt het fonds aantrekkelijk (met ruime aftrekmogelijkheden) voor sponsoren en donateurs om geldelijke steun te verlenen aan dit prestigieuze langjarige project . Het gezicht van Spakenburg mag niet verloren gaan, de scheepstimmerwerf moet een werkende werf blijven en de haven vol met houten vissersschepen is te waardevol voor het aanzien van het dorp om te laten verdwijnen. Een toeristische trekpleister die zijn weerga niet kent, volkomen uniek! Tijdens het seizoen varen de voormalige vissersschepen dagelijks meerdere keren uit vol met geïnteresseerde, enthousiaste bezoekers. De visserijgeschiedenis van de toenmalige Zuiderzee gaat herleven door dit gekoesterde erfgoed. Al in een ver verleden zijn uit die visserij immers het uitventen van vis en koek ontstaan. Inmiddels leeft een groot deel van de bevolking hiervan. Weten waar je vandaan komt, maakt je sterker voor de toekomst.

De Stichting SBMS is erg blij met de aandacht die de Rotary heeft voor haar missie en doel. Als goed doel dienen bij de jaarlijkse rally zal ruime interesse en extra aandacht genereren voor dit belangrijke project. Donaties zijn meer dan welkom.
 Kijk voor meer info op: https://www.museumhavenspakenburg.nl/index.php/nl/ steunen/doneren.

Wilt u meedoen met de Rotary Fundrally en zo het goede doel steunen?

Of wilt u sponsor worden en ook zo een bijdrage leveren aan het goede doel?

BEL - William van Driesten     06 55 107 219

of      Herman Bakker             06 52 755 968